yaralama.


bi' yaraya sahip olmak sorumluluk sahibi olmak demektir benim için. senin,benim,herkesin kendine göre bi' yarası var. ama hangimiz,nasıl sahip çıkıyoruz bu yaraya? biz mi yaraya alışıyoruz yoksa yaramız mı bize uyum sağlıyor?  

düşmeler,kalkmalar..
bi' takım ağlamalar.
hadi yak bi' sigaralar!..
sigarayı sanki kül tabağına değil de yüreğimize söndürüyormuşlar..

umursamazlık,
korkmazlık,
sağlamlık
ve tüm güçlü gösteren sıfatlara sahip insanlarla aynı masada kadeh kaldırılmışlık..

uykusuzluk,
duygusuzluk,
doyumsuzluk ya da fazla doymuşluk.
her şeyin farkında olup ağzını açamayacak derecesinde suskunluk..

sahiplenmeyi çok seviyoruz. tüm çekici sıfatlar yalnızca bizde varmışçasına emin oluyoruz kendimizden. dimdik duruyoruz,yıkılmaz gibi.
daha önce yaşadığın hiçbi' hisse benzemeyen ve tarif edilemeyen darbede oluşan yarada emin ol seninle beraber tüm sıfatların sarsılıyor. hepsi birden yara alıyor. ya onarmaya çalışıyorsun yarayla beraber ama olmuyor ya da daha güçlü olmak adına darbe alan tüm sıfatlardan vazgeçip yeni bi' arayışa giriyorsun. onarmaya çalıştığın sıfatlar kanayan yaranın yoluna çıkıyor,yeni sıfatlar ise kapatılan yaraya ait.


kanayan yara asla kapanmaz.

kanayan yara mikrop aldıkça yayılır vücuduna. bi' yere çarptığında sızlatır,soğuktan/sıcaktan etkilenir. bi' yaran olduğunu unutabileceğin süre içinde tekrar tekrar hatırlatır varlığını. 

ama kapanan bi' yaranın sadece izi kalır. o kadar sık hatırlatmaz kendini. artık seninle var olacaktır ve benimsersin. bi' süre sonra acıttığı konularda reflekse dönüşür. istemsiz olarak yaranın olduğu yeri korursun ve canını acıtmasına izin vermezsin.


kanayan yaranız sizin zaafınız ve zayıf noktanızdır. kapattığınız yara ise sizi daha güçlü biri yapar. daha ileri görüşlü,daha stratejik ve daha dayanıklı biri. kapatmadığınız her yara için yeni bir yara açacaksınızdır kendinizde. sizin kapatmaya kıyamadığınız yaraya karşınızdaki yeni bir yara daha ekleyecektir. hem de hiç acımadan.. doğa av-avcı ikilisi üzerine kuruludur ve avcı olmak için çok fazla yaraya ihtiyacınız olacaktır. çok gaddar bu yazıyla beraber ilk yaranızı kapatmaya başlamanızı önermekten de çekinmiyorum. birinde bi' yara açmak,bi' yaranızı kapatmanın bedelidir. doğanın kanununa hoşgeldiniz.








Yorumlar

  1. Yine her zamanki gibi güzel bir yazı. Surekli burayı takip ediyorum yeni bir şeyler paylaşıp paylaşmadığına bakıyorum. Adım şimdilik bende kalsın. Hep böyle kal, değişme. B.Ç

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

aynı zamanı yaşamak

fırsat indirimi

bağlı balık