yol ayrımları.
yol ayrılıkları.

karar vermen gerekecek bi' gün. sigara paketlerin biticek. uykuların kaçıcak. booomboş bakıcaksın duvarlara. bi' anlam,bi' yön arayacaksın. soğuk duşlar alacaksın belki. belki penceren açık uyumaya çalışacaksın rüzgar bi'şeyler fısıldasın diye.

bi' yol seçeceksin. çünkü seçmek zorunda kalacaksın. yol ayrımında tercih yapıp yeni yoluna devam edeceksin. belki "pişman olur da geri dönerim" diye adımlarını kazıyarak ilerleyeceksin. kendinden eminmiş gibi gözükeceksin o sert adımlarınla ama bilmeyeceksin gökyüzünden düşen bi'kaç yağmur damlasıyla yok olacak hepsi.

geri dönemeyeceksin. başka çıkar yol bulamayacaksın. ilerleyeceksin gün ışığını görene kadar. kendi çığlıklarınla konuşacaksın. e biticek bi'gün o yol ama sanki hiç bitmeyecek gibi ilerleyeceksin. yeni bi' yol ayrımı çıkıcak karşına. bambaşka,hiç bilmediğin bi yol. 

yeni yolda ilerlemeye başlayacaksın. bi' önceki yolda o kadar kötü şeylerle sınanacaksın ki yine en kötüsüne hazırlayacaksın kendini. daha inatçı olacaksın. daha inançlı. daha kendinden emin ve daha korkusuz.. beklemediğin bi'şey olacak. bu yol çok güzel bi' yol olacak. çığlıkların azalacak. bu sefer de bu kadar iyi olması şüphe uyandıracak. 


yanlış yolda yürümeden doğru yolu bulamaz bana göre insan. yanlışı görmeden doğrudan emin olamaz insan. çevrenizi düşünün bi' ufaktan. hangisinin,hangimizin kötü bi' seçimi yok?  hepimizin var. hepimiz bi' yaşanmışlığın altını kırmızı kalemle çiziyoruz. ve o çizgiden sonrasını daha dikkatli yazıyoruz. o kırmızı çizgiden sonra anlıyoruz, "bu benim hayatım" 

o kadar bastırarak, o kadar üstünden zilyonlarca kez geçerek çiziyoruz ki onun altındaki kelimelerimize akıyor bazen kırmızılık. kelimelerimize ve haliyle hayatımıza zarar veriyor. bazı insanların üstünü çiziyor elimizde olmadan. bazı özelliklerimizi siliyor kağıttan hatta bazen yeni kelimeler ekliyor hayatımıza. kırmızı renkli,asla değişmeyen ve belirgin olan kelimeler. hayatınızın kitabını yazarken ne kadar çok kırmızı çizginiz varsa o kadar değişiyorsunuz. o kadar çok kişi müdahale ediyor hayatınıza. ne kadar çoksa o kadar başkaları yazıyor hikayenizi. 

küçüklükten beri hep söylerler. "çok okuyun,çok fazla kitap okuyun." eğer hikayenizin sonunda kendi imzanız olsun isterseniz,çok fazla kitap okuyun.başka kitaplardaki kırmızı çizgilere dikkat edin ki kendi kitabınızda o çizgiler olmasın. kendi kitabınızda sizin hikayeniz olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

aynı zamanı yaşamak

fırsat indirimi

bağlı balık